Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Activiteiten

  1. Op
    21 jun t/m 21 sep

    Zomerzoektocht 2024 in en rond Aarschot

    Aarschot, Langdorp en Gelrode zijn het decor van de 38ste Davidsfonds Zomerzoektocht. Met drie uitgestippelde wandelroutes (circa 2,7 km elk) vol boeiende weetjes en uitdagende vragen gidsen we je door het verleden en heden van dit (onbekende?) stukje Vlaams-Brabant. De kasseistampers van Aarschot, de meanderende Demer die Langdorp splijt en de mysterieuze kastelen in Gelrode hebben na deze zoektocht voor jou geen geheimen meer.

    Van 21 juni tot 21 september trakteert het Davidsfonds je opnieuw op een klassieke en familiezoektocht. Een exclusieve streekgids en gastvrije lokale handelaars (kortingen hier, extraatjes daar) leiden je zorgeloos door de dag.

    Meer info via De Zomerzoektocht van Davidsfonds

    Activiteit
    Zomerzoektocht 2024 in en rond Aarschot
    Meer informatie
  2. Op
    04 aug

    Historische fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens'

    Met het Davidsfonds trekken we er met de fiets op uit voor een tocht door onze mooie streek. De afstand en het tempo is voor iedereen haalbaar. Onderweg wordt er meermaals gestopt om wat toelichting te geven bij historische plaatsen en bezienswaardigheden, maar ook om de dorstigen te laven.

    Herbeleef de middeleeuwen waarin Vlaanderen gouden tijden beleefde dankzij de Zwingeul die zorgde voor een verbinding met de zee. Langs die geul lagen bloeiende internationale voorhavens van Brugge. De begeleide fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens' verkent Damme, Koolkerke en Dudzele.

    Afspraak om 13.30 u. aan het zwembad van Maldegem.

    Activiteit
    Historische fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens'
    Meer informatie
  3. Op
    06 okt

    Maldegemse babbel | Eva Claeys

    Lange tijd werkte Eva Claeys in een dierenopvang in Canada. Deze ervaring inspireerde haar tot het schrijven van haar eerste Engelstalig kinderboek ‘Pip de verweesde otter’. ‘Pip the Orphaned Otter’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle rehabilitatie van een Noord-Amerikaanse rivierotter. Verteld vanuit het perspectief van Pip, leert het jonge lezers het belang van het redden van dieren en natuurbehoud.

    Eva Claeys fokt otters en andere dieren in het Aspen Valley Wildlife Sanctuary met als doel zoveel mogelijk wezens weer in het wild vrij te laten. Ze woont in Rossea, Ontario (Canada), met haar man en dochter.

    Organisatie: Bib Maldegem met steun van Davidsfonds – Toegang: gratis

    Activiteit
    Maldegemse babbel | Eva Claeys
    Meer informatie
  4. Op
    26 nov t/m 10 dec

    Artificiële Intelligentie. Een kijkje achter de schermen

    De cursus telt drie sessies op 26 november, op 3 en 10 december, telkens van 14 tot 16 u.  Op 26/11 word je een kwartier voor de start van de cursus verwacht. Afspraak in het parochiaal centrum van Evergem, Bibliotheekstraat 1, Evergem.

    Artificiële intelligentie (AI) is tegenwoordig bijna dagelijks in het nieuws. Maar wat is AI precies?  Wat zijn de toepassingen?  En welke uitdagingen en problemen brengt AI met zich mee?  

    Davidsfonds Evergem organiseert de drie sessies i.s.m. Davidsfonds Lembeke en Davidsfonds Maldegem & Adegem.

    26 november 13u45 : Hendrik Blockeel (prof. KU Leuven).  Hij is hoofd van de afdeling Declaratieve Talen en Artificiële intelligentie.

    3 december 14u00: Stefaan Haspeslagh is doctor in de computerwetenschappen en Liaison Officer AI voor Hogeschool VIVES en KU Leuven.

    10 december 14u00: Yves Moreau (prof. KU Leuven) focust zich samen met zijn team op AI-algoritmes. 

    Activiteit
    Artificiële Intelligentie. Een kijkje achter de schermen
    Meer informatie