Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

26 dec

Kerstzingen voor het goede doel

‘U Zijt Wellekome’, samen gezellig kerstliederen zingen.
13 jan
in Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare

Activiteiten

 1. Op
  16 dec

  Gif mo goaze!

  Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys gasleiding werd in 2014-2016 een traject van maar liefst 80 km archeologisch onderzocht, van Alveringem tot Maldegem. Een volledige doorsnede van de provincie West-Vlaanderen! Meer dan 200 nieuwe archeologische vindplaatsen werden hierbij aangetroffen. Het onderzoek leverde niet alleen tal van prachtige vondsten op van de steentijden tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog, het resulteerde ook in nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in West-Vlaanderen.

  Tot mei 2023 trekt een reizende tentoonstelling langs het originele pijplijn-traject, met haltes in Langemark, Hooglede, Maldegem, Beernem, Kortemark en Vleteren

  Tijdens de opening op 16 december in Maldegem geeft paleo-archeologe Nelleke van Asch om 19 u. een lezing 'Maldegem - van toen(dra) tot nu'. Aansluitend hapje en drankje om 20 u.

  Welkom in de bibliotheek, Schouwburgplaats 3.

  Activiteit
  Gif mo goaze!
  Meer informatie
 2. Op
  22 jan

  Toast Literair met Jeroen Olyslaegers

  Literair recensent Jooris Van Hulle gaat in gesprek met Jeroen Olyslaegers  en leert de toehoorder deze veelzijdige auteur en zijn recente werk beter kennen.

  Verwelkoming met ontbijtkoekjes en koffie. Als afsluiter cava of fruitsap.

  Inschrijven door betaling vóór 18 januari via BE93 7470 3294 5267 van Davidsfonds Maldegem met vermelding ‘Toast Literair en aantal personen of via www.maldegem.be/webshop (onder het tabblad Activiteiten).

  Deelnemingsprijs: €15 (€ 10 voor leden Davidfonds en bibliotheek – studenten € 5), ontbijt en afsluitende drink inbegrepen.

  Info: 050/71 31 13 of agnes.van.craenenbroeck@telenet.be - 050/71 43 57 of piet.blomme@gmail.com | 050/71 55 22 of bibliotheek@maldegem.be

  Activiteit
  Toast Literair met Jeroen Olyslaegers
  Meer informatie
 3. Op
  25 feb

  Theater 'Perpetuum Mobile'

  Perpetuum Mobile is een tragikomisch verhaal in vijf bedrijven dat gaat over het faillissement van ambitie, faam, vriendschap en goede bedoelingen. Elk bedrijf gaat vijf jaar terug in de tijd. Steeds dieper naar de kern. De kern van het probleem.  

  Op de planken: Tine Embrechts, William Boeva, Peter Thyssen en Bert Verbeke.

  In cc Den Hoogen Pad, Elisabethstraat 3 te Adegem.

  Foto: Benny De Grove

  Activiteit
  Theater 'Perpetuum Mobile'
  Meer informatie
 4. Op
  26 mrt

  Johannes Passie door Gents Madrigaalkoor

  Dit monumentale werk van Johann Sebastian Bach vormt een afwisselend en beklijvend samenspel van koor, orkest en solisten. De componist zet het intense lijdensverhaal van Jezus op ontroerende wijze op muziek.

  Het Gents Madrigaalkoor onder leiding van Johan Duijck wordt begeleid door het orkest La Passione uit Lier. Hendrickje van Kerckhove zingt de sopraanpartij. De andere solisten-partijen worden gebracht door leden van het Ensemble Nobiles uit Leipzig.

  Orgelpunt Adegem staat mee in voor de organisatie.

  Het concert vindt plaats in de Sint-Adrianuskerk, Adegem-Dorp z.nr. in Adegem.

  Activiteit
  Johannes Passie door Gents Madrigaalkoor
  Meer informatie
 5. Op
  07 apr

  Bart Van Loo | De Bourgondiërs

  Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist meestervertreller Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertornooien, Jeanne d'Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

  Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis. Een uniek stuk verteltheater.

  in cc Den Hoogen Pad, Elisabethlaan 3 te Adegem.

  Foto: Koen Broos

  Activiteit
  Bart Van Loo | De Bourgondiërs
  Meer informatie