Activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Activiteiten

 1. Op
  21 jun t/m 21 sep

  Zomerzoektocht 2024 in en rond Aarschot

  Aarschot, Langdorp en Gelrode zijn het decor van de 38ste Davidsfonds Zomerzoektocht. Met drie uitgestippelde wandelroutes (circa 2,7 km elk) vol boeiende weetjes en uitdagende vragen gidsen we je door het verleden en heden van dit (onbekende?) stukje Vlaams-Brabant. De kasseistampers van Aarschot, de meanderende Demer die Langdorp splijt en de mysterieuze kastelen in Gelrode hebben na deze zoektocht voor jou geen geheimen meer.

  Van 21 juni tot 21 september trakteert het Davidsfonds je opnieuw op een klassieke en familiezoektocht. Een exclusieve streekgids en gastvrije lokale handelaars (kortingen hier, extraatjes daar) leiden je zorgeloos door de dag.

  Meer info via De Zomerzoektocht van Davidsfonds

  Activiteit
  Zomerzoektocht 2024 in en rond Aarschot
  Meer informatie
 2. Op
  11 jul

  Maldegem viert 11 juli

  In cc Den Hoogen Pad (Elisabethstraat 3, Adegem) viert Maldegem het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.  Iedereen is welkom.

  Die avond reiken de cultuuradviesraad en het gemeentebestuur de Prijs voor Cultuurverdienste 2024 uit.  Het duo Madou zorgt voor het muzikale luik. 

  Activiteit
  Maldegem viert 11 juli
  Meer informatie
 3. Op
  04 aug

  Historische fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens'

  Met het Davidsfonds trekken we er met de fiets op uit voor een tocht door onze mooie streek. De afstand en het tempo is voor iedereen haalbaar. Onderweg wordt er meermaals gestopt om wat toelichting te geven bij historische plaatsen en bezienswaardigheden, maar ook om de dorstigen te laven.

  Herbeleef de middeleeuwen waarin Vlaanderen gouden tijden beleefde dankzij de Zwingeul die zorgde voor een verbinding met de zee. Langs die geul lagen bloeiende internationale voorhavens van Brugge. De begeleide fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens' verkent Damme, Koolkerke en Dudzele.

  Afspraak om 13.30 u. aan het zwembad van Maldegem.

  Activiteit
  Historische fietstocht 'Verdwenen Zwinhavens'
  Meer informatie
 4. Op
  18 aug

  Maldegemse babbel | Eva Claeys

  Eva Claeys heeft lange tijd in een dierenopvang in Canada gewerkt. Deze ervaring heeft haar geïnspireerd tot het schrijven van haar eerste (Engelstalig) kinderboek 'Pip de verweesde otter'.

  Pip the Orphaned Otter is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle rehabilitatie van een Noord-Amerikaanse rivierotter. Verteld vanuit het perspectief van Pip, leert het jonge lezers het belang van het redden van dieren en natuurbehoud. 

  Eva Claeys is een natuurrehabilitatie (= revalidatie) wiens ervaring met het opvoeden van de echte Pip haar eerste prentenboek inspireerde. Ze fokt otters en andere dieren in het Aspen Valley Wildlife Sanctuary met als doel zoveel mogelijk wezens weer in het wild vrij te laten. Ze woont in Rossea, Ontario (Canada), met haar man en dochter.

  Activiteit
  Maldegemse babbel | Eva Claeys
  Meer informatie
 5. Op
  26 nov t/m 10 dec

  Artificiële Intelligentie. Een kijkje achter de schermen

  De cursus telt drie sessies op 26 november, op 3 en 10 december, telkens van 14 tot 16 u. Afspraak in het parochiaal centrum van Evergem.

  Docenten zijn Hendrik Blockeel, Stefaan Haspeslagh en Yves Moreau.

  Later meer informatie.

  Meer informatie volgt later.

  Activiteit
  Artificiële Intelligentie. Een kijkje achter de schermen
  Meer informatie