Over BIJNA VOLZET - Uncle Martin

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 apr

BIJNA VOLZET - Uncle Martin

Journalist en verhalenverteller Martin Heylen neemt je in deze lezing mee op de prachtige roadtrip die hij door de VS maakte op zoek naar familieleden waarvan hij het bestaan lang niet wist.

Welkom in de concertzolder van LDC Oud St.-Jozef (Mevrouw Courtmanslaan 93) te Maldegem

donderdag 11 april 2024 van 20:00 uur tot 23:00 uur

Honderd jaar geleden vertrokken de grootouders van Martin Heylen met een migrantenboot van de Red Star Line naar de VS, hun American Dream achterna. Henri, de vader van Martin, werd als een Amerikaan opgevoed op een ranch in Michigan.

Na tien jaar eindigde het avontuur en keerde het gezin terug. Martin groeide op in Oosteeklo, maar zijn vader bleef doordrongen van Amerika. Zijn anekdotes over de avonturen en het natuurleven in Michigan maakten van Martin de avonturier die de wereld rondreisde.
Wat hij niet wist, is dat de broers en zus van zijn oma indertijd mee verhuisden en wél in Amerika bleven.

Nadat hij een passagierslijst van de Red Star Line in handen kreeg, kwam Martin een familietak met tientallen Amerikaanse bloedverwanten op het spoor. In een roadtrip door de VS ontmoet Martin - die zijn hele leven maar één broer, een paar neven en nichten gekend heeft - voor het eerst zijn grote Amerikaanse familie.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Via het Davidsfonds € 10,00
Voorverkoop € 12,00