Over Gif mo goaze!

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

26 dec

Kerstzingen voor het goede doel

‘U Zijt Wellekome’, samen gezellig kerstliederen zingen.
13 jan
in Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare
16 dec

Gif mo goaze!

Ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe Fluxys gasleiding werd in 2014-2016 een traject van maar liefst 80 km archeologisch onderzocht, van Alveringem tot Maldegem. Een volledige doorsnede van de provincie West-Vlaanderen! Meer dan 200 nieuwe archeologische vindplaatsen werden hierbij aangetroffen. Het onderzoek leverde niet alleen tal van prachtige vondsten op van de steentijden tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog, het resulteerde ook in nieuwe inzichten over duizenden jaren menselijke bewoning in West-Vlaanderen.

Tot mei 2023 trekt een reizende tentoonstelling langs het originele pijplijn-traject, met haltes in Langemark, Hooglede, Maldegem, Beernem, Kortemark en Vleteren

Tijdens de opening op 16 december in Maldegem geeft paleo-archeologe Nelleke van Asch om 19 u. een lezing 'Maldegem - van toen(dra) tot nu'. Aansluitend hapje en drankje om 20 u.

Welkom in de bibliotheek, Schouwburgplaats 3.

vrijdag 16 december 2022 om 19:00 uur

Tekst 

Prijzen

Ticket Prijs
gratis (inschrijven tot 12 december via info@ioedmeetjesland.be) Gratis

Info: Davidsfonds via 050/71 43 57 of piet.blomme@gmail.com

inschrijven tot 12 december via IOED Meetjesland | info@iodmeetjesland.be

Labels: Activiteit